Conferinta Gratuita – “CE ESTE YOGA?”

Posted by on Jan 18, 2018

Conferinta Gratuita – “CE ESTE YOGA?”

 

 

EVENIMENT LIVE ONLINE – GRATUIT

S-a desfasurat Miercuri, 21 Martie 2018, intre orele 19:00 – 21:00

conferentiar: prof. Dan Oros

 

 

Au fost prezentate elemente esentiale in legatura cu ceea ce inseamna Yoga Traditionala (cu orientare spirituala): prezentarea diferitelor ramuri ale sistemului yoga, etapele procesului de desavarsire, categoriile fundamentale de tehnici utilizate etc.

 

Conferentiarul, prof. Dan Oros, are o vasta experienta practica si teoretica. Este practicant Yoga de peste 23 de ani. Pentru el Yoga nu este un hobby ci un stil de viata. Este fondatorul scolii spirituale “Spanda Project”, scoala structurata in jurul unui curs de yoga organizat pe ani de studiu.

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre conferentiar da click aici.

 

Inregistrare la CURSUL DE YOGA - PENTRU INCEPATORI (La Sala, Online Live, Offline), grupele SEPTEMBRIE 2018

Inregistreaza-te completand formularul de mai jos. Vei primi un email automat, cu mai multe detalii, in care vei avea si contul bancar in care se achita taxa de participare la curs.

Inregistrare la CURSUL DE YOGA - Spanda Yoga, seriile Septembrie 2019

 

Verificare

 

Yoga este o tradiţie spirituală extrem de complexă, care are o istorie de mai mult de cinci mii de ani, o literatură foarte bogată şi o cuprindere exhaustivă.

Yoga este ceea ce în mod tradiţional numim “învăţătura eliberării”. Cu toţii căutăm, mai mult sau mai puţin conştient să ne eliberăm de noţiunea limitată a ceea ce suntem sau, mai bine zis, a ceea ce credem în mod obişnuit că suntem. În general, ne identificăm cu corpul nostru fizic, cu mintea noastră, cu posesiunile sau cu relaţiile noastre, reunind toate acestea în ceea ce denumim în mod normal “viaţa mea”. Aceste obişnuinţe mentale nu conţin decât umbre ale adevărului din noi înşine şi sunt cele care ne adâncesc şi mai mult în necunoaştere şi ignoranţă.

Yoga propune o introspecţie profundă care are ca rezultat aflarea Adevărului. Cu toţii credem că ne cunoaştem cel puţin într-o oarecare măsură, dar oare nu este aceasta o iluzie? Dacă ne-am putea cunoaşte în proporţie de cel puţin 50% credeţi că am mai suferi de pe urma problemelor de la serviciu sau din familie? Dimpotrivă, am afla că suntem nemuritori, că suntem fiinţe supraconştiente şi atotputernice şi am găsi sursa eternei fericiri.

Yoga autentică implică o confruntare cu misterele fascinante ale propriei noastre naturi microcosmice, cu eternele întrebări: Pentru ce m-am născut şi de ce? De unde vin? Pentru ce trăiesc? Ce se va petrece cu mine după moarte? Cine sunt eu cu adevărat?

Yoga induce forţa şi energia de a ne depăți limitările şi, mai mult decât atât, de a transcende condiţia umană şi a ne revela natura divină, Sinele Divin din noi înşine (Atman).

Yoga este o ştiinţă a nemuririi care permite prin metodele sale conştientizarea deplină a diferitelor aspecte ale fiinţei umane, folosirea înţeleaptă a tuturor potenţialităţilor latente existente în noi, înlăturarea limitărilor datorate ego-ului, adâncirea cunoaşterii de sine şi atingerea nemuririi.

Yoga urmăreşte cunoaşterea directă, nemijlocită a adevărului ultim (”TU ESTI CONSTIINTA UNICA – DUMNEZEU !”) cu privire la fiinţa umană, existenţă, univers.

Yoga conduce la extaz (samadhi). Deşi prezent în vocabularul oricărei limbi, fiind deseori folosit în limbajul familiar, cuvântul extaz desemnează o stare accesibilă unui număr foarte mic de oameni. A trăi extazul înseamnă a fi în consonanţă deplină cu energiile benefice din univers. Prin atingerea stării de samadhi sau extaz plenar, yoghinul are confirmarea desăvârşirii sale, în care survine contopirea inefabilă a esenţei sale ultime cu esenţa ultimă Macrocosmică universală, Dumnezeu, apare conștientizarea identității cu Sursa (Dumnezeu).

Yoga este o stiinta care ne invata  metoda unirii Sinelui Individual (Jivatma) cu Sinele Suprem Nemurilor (Atman).  Scopul  acestei  stiinte este de a slăbi / anihila cele cinci suferinte care sunt: Ignoranta, Egoismul, Simpatiile, Antipatiile si Instinctul de conservare.

Practicarea caii Yoga implica exercitii fizice, repiratie ritmica si meditatiile.

In decursul mileniilor, Yoga a evoluat, adeptii sai au descoperit metode care  au un efect benefic  asupra sanatatii. In scripturi exista texte care descriu aceste metode.

Yoga  ofera forță si iluminare dar si o experienta placuta. Aceasta invigoreaza simturile si imbunatateste modul de viata.

 

Efectele predominante ce se resimt în urma praticii tehnicilor YOGA – asana (tehnicile corporale), tehnici de repirație, relaxarea yoghină completă, meditația, concentrarea pe yantra etc. sunt:

  • echilibru
  • încredere în sine
  • energie crescută
  • rezistenţă la oboseală şi stress
  • o senzaţie relaxantă de bunăstare calmă
  • regenerare rapidă
  • o mai bună odihnă graţie deconectării complete
  • creativitate şi concentrare
  • acumulare de energie
  • rearmonizare fizică şi psihică

 

DACA DORESTI SA PARTICIPI LA CURSUL DE YOGA PENTRU ÎNCEPĂTORI

COMPLETEAZA FORMULARUL DE MAI JOS.

 

Te asteptam cu drag !

Echipa Spanda Yoga

Inregistrare la CURSUL DE YOGA - Spanda Yoga, seriile Septembrie 2019

 

Verificare