Blog-Articole

Eckhart Tolle – Cum am devenit invatator spiritual

Posted by on Aug 19, 2017 in Materiale, Uncategorized | Comments Off on Eckhart Tolle – Cum am devenit invatator spiritual

Eckhart Tolle – Cum am devenit invatator spiritual

ECKHART TOLLE este considerat unul dintre cei mai originali si mai inspirati calauzitori spirituali ai timpului nostru. S-a nascut în Germania, unde si-a petrecut primii 13 ani din viata. Dupa ce a absolvit Universitatea din Londra, a devenit cercetator si indrumator la Universitatea Cambridge. La 29 de ani, in urma unei transformari spirituale profunde, vechea sa identitate a fost literalmente dizolvata, si viata i s-a schimbat radical. Urmatorii ani si i-a dedicat intelegerii, integrarii si aprofundarii acestei transformari, care a marcat inceputul unei intense calatorii interioare.

read more

DESPRE CREDINTE SI CONVINGERI

Posted by on Aug 16, 2017 in Materiale, Uncategorized | Comments Off on DESPRE CREDINTE SI CONVINGERI

DESPRE CREDINTE SI CONVINGERI

Am auzit cu toţii de multe ori despre „puterea gândului”, însă e important să știm că nu orice gând are forța de a crea. Doar gândurile focalizate, încărcate cu emoție, care sunt menținute și evocate reptat, suficient de mult timp, cu suficientă energie (emoție) reușesc să se implementeze profund în Subconștient și să devină programe subconștiente (credințe, convingeri, obișnuițe etc.) și astfel să creeze Realitatea în care trăim. Realitatea nu este ceva ce există independent de noi ci este ceva la ce suntem co-creatori. Programele noastre subconștiente, chiar fără să știm, crează (într-un mod automat, inconștient) pentru noi Realitatea.

read more

Postul, cea mai firească terapie

Posted by on Aug 15, 2017 in Materiale, Uncategorized | Comments Off on Postul, cea mai firească terapie

Postul, cea mai firească terapie

Postul, adică repausul alimentar complet sau parţial, este unul dintre tratamentele cele mai vechi şi mai eficiente din câte există. Acesta depăşeşte ca putere de vindecare toate celelalte procedee cunoscute, acţiunea sa dovedindu-se prin experienţă a fi nu numai lipsită de orice pericol, ci chiar salvatoare în multe situaţii. Aceasta datorită faptului că postul acţionează direct asupra cauzei bolii, ajungând chiar să o vindece, dacă postul este ţinut suficient timp.

read more

Uleiul esential de OREGANO este cel mai bun antiseptic natural

Posted by on Aug 14, 2017 in Materiale, Uncategorized | Comments Off on Uleiul esential de OREGANO este cel mai bun antiseptic natural

Uleiul esential de OREGANO este cel mai bun antiseptic natural

Poreclit “Rolls Royce-ul antisepticelor naturale” de catre dr. Cass Ingram, unul dintre expertii de seama pe acest subiect, uleiul esential de oregano nu este doar unul dintre cei mai eficienti agenti antimicrobieni existenti – este si unul dintre cei mai siguri, neproducand nici un efect secundar negativ si vizand doar patogenii daunatori, si in acelasi timp lasand neatinse microorganismele binefacatoare.
Testele au mai aratat ca uleiul esential de oregano intrece antisepticele conventionale, precum fenolul, care este utilizat in mod obisnuit in produsele antimicrobiene comerciale cum ar fi Lysol, Pinesol si Cloraseptic, cu un factor de 26 la unu.

read more

Asanele: Noțiuni introductive despre beneficiile posturilor yoga

Posted by on Aug 13, 2017 in Materiale, Uncategorized | Comments Off on Asanele: Noțiuni introductive despre beneficiile posturilor yoga

Asanele: Noțiuni introductive despre beneficiile posturilor yoga

În ceea ce priveşte āsanele, acestea sunt practicate cu mişcări lente, blânde, cu o respiraţie profundă şi o concentrare focalizată. Aceste posturi yoga sunt menţinute timp de câteva respiraţii înainte de a reveni la poziţia iniţială, fără a supune corpul la o tensiune inutilă, însă.
Prin āsane, este tonifiată şi stabilizată funcţionarea organelor interne, a sistemelor muscular şi nervos.
„În tradiţia străveche se spunea că practica āsanelor eliberează fiinţa umană din lanţurile karmei. Totuşi, după mai multe mii de ani, ne-au parvenit doar câteva sute de āsane şi doar 84 dintre ele sunt descrise detaliat în scripturi.“, completează Dr. Motoyama.

read more

DESIGNUL INTELIGENT

Posted by on Aug 10, 2017 in Materiale, Uncategorized | Comments Off on DESIGNUL INTELIGENT

DESIGNUL INTELIGENT

“Ca un om care şi-a dedicat întreaga viaţă ştiinţei exacte – studiului materiei – vă pot spune, ca rezultat al cercetărilor mele în legătura cu atomii, doar atât: nu există materie ca atare. Tot ceea ce numim ”materie” îşi are originea şi există doar în virtutea unei forţe care face să vibreze particulele unui atom şi care menţine integritatea acestui minuscul sistem solar al atomului. Suntem obligati să presupunem că în spatele acestei forţe există minte conştientă şi inteligentă. Aceasta minte este matricea întregii creaţii.” – Max Planck

read more

SUBCONSTIENTUL

Posted by on Aug 9, 2017 in Materiale, Uncategorized | Comments Off on SUBCONSTIENTUL

SUBCONSTIENTUL

Subconstientul funcţionează cu programe, ca un calculator. El tratează informaţia plecând de la ideile şi credinţele cu care a fost hrănit, cu ajutorul « programelor » pe care i le-aţi introdus. Unele sunt înscrise în codul vostru genetic încă de la naştere (programe naturale), iar altele au fost dobândite o dată cu evenimentele pe care le-aţi trăit zi de zi, cât şi prin gesturile şi cuvintele repetate (programe dobândite).
Subconştientul este incapabil să facă discriminări între informaţiile pe care le primeşte şi, din această cauză, le acceptă aşa cum sunt. El nu va şti să facă diferenţa între vis şi realitate, între un fapt imaginar şi unul trăit, şi nici între prezent şi viitor. Subconştientul este atemporal.

read more

Fericirea artificială – drogul secolului XXI. Bunurile materiale – criteriul “capcană”

Posted by on Aug 7, 2017 in Materiale, Uncategorized | Comments Off on Fericirea artificială – drogul secolului XXI. Bunurile materiale – criteriul “capcană”

Fericirea artificială – drogul secolului XXI. Bunurile materiale – criteriul “capcană”

FERICIREA ESTE O OPTIUNE INTERIOARA si nu depinde de lucrurile pe care le detii. O dovada in acest sens este faptul ca exista foarte multi oameni bogati care nu sunt fericiti, dar exista oameni care nu sunt bogati si care sunt fericiti. Oricare ar fi situatia ta materiala in acest moment tu ai optiunea de a fi fericit. E adevarat ca o situatie materiala buna iti poate face viata mai frumoasa, mai usoara, dar tu poti opta pentru Fericire in orice circumstanta.

Avem tendinta de a crede ca doar noi ne confruntam cu probleme si sa credem ca toti ceilalti o duc mai bine decat noi. Daca tu crezi asta am o veste pentru tine: nu esti atat de special precum crezi!

read more

LAYA YOGA – cea mai eficientă tehnică de purificare și disciplinare a mintii

Posted by on Jul 16, 2017 in Materiale | Comments Off on LAYA YOGA – cea mai eficientă tehnică de purificare și disciplinare a mintii

LAYA YOGA – cea mai eficientă tehnică de purificare și disciplinare a mintii

Tehnica de LAYA YOGA este una din cele mai naturale şi mai simple metode de a focaliza, armoniza şi dinamiza mentalul individual. Abordarea acestei tehnici nu necesită nici un fel de pregătire anterioară, poate fi practicată de orice persoană şi utilizată separat de celelalte forme de YOGA. Ea nu depinde de puterea de concentrare, nivelul intelectual sau starea emoţională a practicantului.
Acest procedeu permite practicantului perseverent, fuziunea intimă (LAYA) şi perfectă identificare cu energiile subtile macrocosmice. Aceste energii, odată captate în aură, vor avea o influenţă benefică asupra corpului fizic, psihicului şi mentalului celui care practică tehnica de LAYA YOGA, amplificându-i totodată posibilităţile individuale

read more

Semnificatia notiunii de SPANDA

Posted by on Jun 21, 2017 in Materiale, Uncategorized | Comments Off on Semnificatia notiunii de SPANDA

Semnificatia notiunii de SPANDA

Spanda (“freamat” sau vibratie”) este un termen foarte important în Shaivismul din Kashmir.
În general, ideea de “vibratie primordiala” poate sugera ceva abstract, în legatura poate cu creatia universului (uneori ea este considerata drept cauza transcendentala a universului). Pe de alta parte, termenul “vibratie” poate crea ideea unei oscilatii pur mecanice.
În realitate, spanda desemneaza o realitate nespus de intima a fiintei. Ea este înfiorarea, freamatul sacru al Inimii noastre.
Spanda readuce centrarea în Inima si bucuria de a trai.

read more