BENEFICIILE ULEIURILOR ESENTIALE Pure cu Grad Terapeutic – doTERRA

DESPRE ULEIURILE ESENTIALE

Atunci când vine vorba despre remedii naturale, unele dintre cele mai eficiente și mai valoroase sunt, cu certitudine, uleiurile esențiale, care în ultimii ani sunt tot mai studiate, apreciate, iubite. În timp ce medicina alopată are rolul ei foarte bine stabilit și prețuit, terapiile alternative sunt instrumente la îndemână, care ne echilibrează și au grijă de starea noastră generală, astfel încât să fim cât mai rar nevoiți să apelăm la substanțele de sinteză.

Plantele aromatice au jucat un rol important in civilizatia umana. Dintotdeauna, uleiurile esentiale au fost parte a celebrarii vietii si a mortii, a iubirii si a sanatatii. De la inceputurile timpurilor, uleiurile extrase din plantele aromatice au fost recunoscute ca cele mai eficiente medicamente. Astazi, utilizarea uleiurilor esentiale, insasi esenta plantelor, este mai mult decat stiinta, este arta de a echilibra, armoniza si a promova sanatatea trupului, a mintii si a spiritului.

 

Contacteaza-ne daca esti interesat de uleiurile esentiale sau de oportunitatea doTERRA®

Ne poti contacta si telefonic:

0740 175 185 – Simona

Contacteaza-ne daca esti interesat[a] de Uleiurile Esentiale sau de Oportunitatea doTERRA

 

Verificare

 

 

Ulei esențial (se mai numesc și uleiuri volatile) este denumit un grup de substanțe organice aromate care se găsesc în plante în mod natural. Acestea fac parte și din sistemul de apărare al plantelor. Ele au rol în menținerea sănătății plantei și în ținerea la distanță a daunatorilor.

Uleiurile reprezinta „esenta plantelor”, acestea fiind  obtinute din seminte, scoarta, radacini, frunze, tulpini, flori sau alte parti ale plantelor. Metoda de extractie poate sa difere in functie de partea plantei ce este valorificata si vorbim aici despre: distilare, presare la rece, macerare, extragere cu ajutorul solventilor. Dupa metoda de extractie putem identifica puritatea uleiului. Metodele ce utilizeaza componente suplimentare pentru extractie precum macerarea (ex: intr-un ulei complementar) sau extragerea cu ajutorul solventilor indica un grad scazut de puritate, in timp ce presarea la rece sau distilarea pastreaza intacte proprietalile plantei si implicit ale uleiului obtinut.

 

 

Este foarte important de notat ca uleiurile esentiale au grade diferite de calitate, aspect ce influenteaza in mod direct siguranta si eficienta in utilizare.

    • Grad A: sunt uleiurile pure cu grad terapeutic si sunt obtinute din plante crescute organic in mediile lor naturale. doTERRA utilizeaza acest tip de plante, preluate din culturi ce sunt crescute in zonele geografice specifice (ex: tamaia- rasina unui arbore exotic din specia Boswellia creste doar in Africa sau Orientul Mijlociu). De aceea uleiurile esentiale de la doTERRA se incadreaza in aceasta categorie.
    • Grad B: sunt uleiurile cu grad alimentar si contin (in procente consistente) substante sintetice, dar si ulei esential natural. Pot contine fertilizatori, pesticide, extensii chimice sau uleiuri de amestec.
    • Grad C: sunt uleiurile sintetice. Acestea sunt obtinute in laborator si pot contine (maximum) pana la 5-10% ulei natural. Sunt utilizate in parfumuri, detergenti etc. Uleiurile pe care le gasim in magazine (de tip plafar si nu numai) sunt din aceasta categorie.

 

doTERRA produce Uleiuri esentiale cu Grad Terapeutic (100% naturale) – CPTG.

Standardul de calitate al uleiurilor doTERRA – CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade),

este cu mult peste ceea ce inseamna standardul “organic” sau “bio”.

 

 

Există câteva motive pentru care tot mai mulți oameni aleg să își întărească sănătatea și să-și îmbunătățească calitatea vieții folosind uleiurile esențiale.

În primul rând, e important de știut că uleiurile esențiale influențează în același timp toate planurile: fizic, psihic, emoțional și spiritual. Ele lucrează la conectarea minții, emoțiilor, corpului și spiritului între ele, în așa fel încât acest lucru să se traducă printr-o stare generală bună. Având efecte pe toate planurile, sunt extrem de versatile. Un ulei esențial poate fi folosit în scopuri de toate felurile care țin de sănătatea fizică sau emoțională a unei persoane.

Sunt foarte potente. Uleiurile esențiale sunt extracte foarte concentrate din plante, care oferă regenerare, întărire și echilibrare, cu efecte secundare minime, uneori inexistente. În foarte multe dintre situații, una sau două picături sunt suficiente pentru a obține efectul dorit. Și dacă avem în vedere faptul că într-o picătură de ulei de trandafir se află petalele de la 50 de trandafiri, este evidentă potența lor.

Uleiurile esențiale sunt, în general, sigure. Există puține contraindicații și măsuri de siguranță. Atunci când sunt folosite responsabil, cu prudență, cu informare prealabilă, la nevoie și cu respect pentru noi și pentru natură, siguranța este implicită.

Sunt ușor de folosit. Este nevoie de (auto)educare în domeniu. Poate să pară copleșitor la început, însă dacă reținem câteva reguli de bun simț, uleiurile esențiale ne pot deveni cei mai buni prieteni și cele mai valoroase instrumente pentru a ne susține sănătatea. Există situații în care chiar dacă nu alegem uleiul potrivit pentru un anumit scop, efectele lui benefice se resimt pe alte planuri sau rezolvă alte probleme.

Au viață lungă. Atunci când uleiurile esențiale sunt depozitate în sticle bine închise, în medii reci și uscate, ferite de lumina și căldură, viață lor este lungă. Există câteva excepții, uleiuri care sunt predispuse la oxidare și a căror viață este mai scurtă, dar acestea sunt puține și este indicat să le achiziționam în cantități mai mici pentru a le înlocui mai des.

Fiecare persoană care folosește deja uleiurile esențiale pure va avea propria lista de motive pentru care o face. Sunt persoane care urmăresc întărirea organismului, altele care sunt foarte atente la efectele secundare ale medicamentelor de sinteză și atunci preferă variantele naturale, persoane care urmăresc mai ales efectele pe plan emoțional, persoane care învață să trăiască cât mai natural. Și lista poate să crească mult. Un lucru este cert, însă: orice ai urmări, uleiurile esențiale îți pot deveni cu adevărat… esențiale!

 

Contacteaza-ne daca esti interesat sa primesti mai multe detalii despre uleiurile esentiale cu grad terapeutic doTERRA

Ne poti contacta si telefonic:

0740 175 185 – Simona

Contacteaza-ne daca esti interesat[a] de Uleiurile Esentiale sau de Oportunitatea doTERRA

 

Verificare

Am uleiu pentru asta3,2 – ingust

DESPRE MIROSURI, SUBCONSTIENT SI EMOTII

Starea de sanatate este influentata de starile noastre emotionale. Chiar si medicina “oficiala” a inceput sa accepte faptul ca majoritatea bolilor sunt generate de emotiile negative si ca emotiile pozitive ajuta procesul de vindecare sau de mentinere a unei stari de sanatate fizica si psihica.

Mirosurile trezesc, la nivel subconstient, diferite stari de constiinta (emotii). Prin intermediul uleiurilor esentiale putem trezi in subconstientul fiintei noastre stari de constiinta benefice (emotii benefice) care sa sustina atat procesul de transformare spirituala cat si o stare de sanatate excelenta (sau insanatosirea).

Cele mai adanci impregnari subconstiente sunt asociate cu mirosurile, iar simtul mirosului este corelat cu Chakra Radacina – Muladhara Chakra. Actionand prin intermediul mirosului accesam cele mai profunde cauze care ne creeaza starile de constiinta (emotiile).

Simplul fapt ca, in camera in care suntem la un moment dat, utilizam un ulei esential (sau un amestec de uleiuri), al carui miros este raspandit (in intreaga camera) cu ajutorul unui difuzor de uleiuri esentiale cu ultrasunete (nu se recomanda lampile de aromaterapie clasice, pentru ca prin incalzire se pierd multe dintre calitatile uleiurilor esentiale), va declansa aparitia la nivel subconstient a unor stari de constiinta benefice (emotii benefice) care sunt asociate cu mirosul specific acelui ulei esential. De asemenea, particule mici de ulei esential vor fi asimilate in organism, prin respiratie, iar intreaga ambianta din camera va fi purificata (microbii si bacteriile vor fi distruse de uleiul difuzat).

Home EK 3

 

Modalitatile de utilizare a uleiurilor esentiale sunt multiple, in functie si de uleiul utilizat. Sunt trei moduri uzuale de utilizare a uleiurilor esentiale:

♦ AROMATERAPIE (utilizand un difuzor de uleiuri)
♦ TOPIC (aplicat pe piele diluat sau nediluat) – doar in cazul uleiurilor esentiale cu grad terapeutic
♦ INTERN (intr-o capsula speciala sau diluat apa sau miere) – doar in cazul uleiurilor esentiale cu grad terapeutic

 

Orice ulei esential se poate utiliza pentru aromaterapie sau plasat pe piele (diluat sau nediluat).

Exista insa si uleiuri esentiale (extrem de pure) care se pot utiliza intern, insa inainte de a utiliza in acest mod un ulei esential, este important sa te documentezi daca acel ulei se preteaza la acest mod de utilizare si care este protocolul de administrare. In cazul administrarii interne este recomandat sa te consulti cu o persoana competenta in utilizarea uleiurilor esentiale.

Oricum, nu iti recomandam sa utilizezi intern decat uleiuri de foarte buna calitate (cum sunt cele de la doTERRA), iar uleiurile de calitate nu le veti gasi in magazine obisnuite (gen plafar) si nu la preturi mici.

Uleiurile esentiale produse de Compania doTERRA® sunt uleiuri cu grad terapeutic, uleiuri cu un nivel de puritate extrem si tocmai de aceea cele mai multe dintre ele pot fi utilizate si intern.

 emotionale1

 

Exista amestecuri din mai multe uleiuri esentiale (blend-uri), iar in acest caz efectul general rezulta din combinarea sinergica a efectelor generate de fiecare ulei esential utilizat.

Utilizarea uleiurilor esentiale reprezinta unul dintre cele mai dinamice trend-uri la nivel global. Oamenii incep sa inlocuiasca medicamentele sintetice cu uleiurile esentiale pure cu grad terapeutic (utilizate intern, topic sau aromaterapie), pentru ca sunt naturale, sunt mai eficiente, fara efecte secundare si la indemana oricui. Aromaterapia este o metoda tot mai cunoscuta si utilizata de tot mai multi oameni pentru beneficiile ei extraordinare asupra starii psihice si de sanatate.

 

Despre Uleiurile Esentiale cu Grad Terapeutic – ce sunt, cum se utilizeaza, beneficii

 

Contacteaza-ne daca esti interesat sa primesti mai multe detalii despre uleiurile esentiale cu grad terapeutic doTERRA

 

Ne poti contacta si telefonic: 

0740 175 185 – Simona

Contacteaza-ne daca esti interesat[a] de Uleiurile Esentiale sau de Oportunitatea doTERRA

 

Verificare

Afla mai multe despre diferitele posibilitati de utilizare a uleiurilor esentiale

 

DIFERITE APLICATII ALE ULEIURILOR ESENTIALE

Obţinute prin presarea plantelor, florilor, scoarţei de copac, a fructelor şi frunzelor, uleiurile esenţiale sunt incredibil de dense şi puternice. Vă prezentăm în continuare câteva modalităţi fabuloase de a încorpora uleiurile esenţiale în viaţa dumneavoastră.

♥ Inhalaţi uleiul de levănţică, muşeţel sau salvie pentru a vă relaxa. Încercaţi uleiul de scorţişoară pentru a vă ajuta la concentrare, şi arome citrice pentru a vă energiza.

♥ Utilizaţi uleiul de lămâie, mandarină, scorţişoară sau de mentă pentru îmbunătăţirea stării de spirit şi a energiei.

♥ Aplicaţi uleiul de mentă pe tâmple pentru a ameliora durerile de cap.

♥ Aplicaţi şi masaţi uşor ulei de eucalipt pe piept pentru a reduce simptomele de tuse şi pentru a promova o descongestionare a sinusurilor.

Related image

♥ Utilizaţi uleiul de levănţică pentru a ajuta la vindecarea tăieturilor şi rănilor minore, precum cele provocate de muşcături de insecte.

♥ Amestecaţi uleiul de levănţică şi uleiul obţinut din arborele de ceai pentru a ajuta la ameliorarea cazurilor mai puţin grave de impetigo.

♥ Împrospătaţi-vă rufele prin adăugarea câtorva picături din uleiul esenţial preferat peste hainele încărcate în maşina de spălat.

Image result for doterra

♥ Adăugaţi uleiuri esenţiale la soluţiile de curăţare de casă: zece picături la un litru de oţet. Încercaţi şi arome de lămâie, levănţică, eucalipt şi chiar trandafir.

♥ Turnaţi câteva picături de ulei esenţial într-o cadă cu apă fierbinte, înainte de îmbăiere.

♥ Folosiţi uleiuri esenţiale pentru întreţinerea pielii. O soluţie de ulei făcută acasă (ce conţine jojoba sau miez de caise) poate reda strălucirea pielii. Încercaţi ulei de trandafir şi salvie pentru pielea matură, şi ulei de levănţică, cimbru şi imortelă pentru pielea sensibilă şi predispusă la acnee.

♥ Utilizaţi o aromă senzuală pentru un masaj. Încercaţi ulei de trandafir, levănţică, muşeţel, neroli sau ylang-ylang într-un ulei de bază, precum cel de cocos, pentru un masaj relaxant.

♥ Folosiţi uleiuri esenţiale pentru ca hainele din şifonierele şi sertarele dumneavoastră să miroasă mereu a proaspăt.

♥ Puteţi să vă asiguraţi o bună igienă a cavităţii bucale prin utilizarea uleiului de cuişoare atunci când folosiţi aţa dentară. Puneţi o picătură de ulei pe degetul arătător şi treceţi aţa dentară prin ulei înainte de a o folosi.

♥ Creaţi-vă propria apă de gură. Amestecaţi o jumătate de pahar de vodkă (sau apă dacă nu doriţi alcool) cu două linguriţe de bicarbonat de sodiu şi 4-6 picături din următoarea combinaţie: ulei de mentă, scorţişoară, arbore de ceai, levănţică, lămâie şi grapefruit.

♥ două linguri mari de unt de shea sau de cacao. Adăugaţi şi 3 linguri mari de bicarbonat de sodiu şi 20 de picături din uleiurile esenţiale preferate. Pentru o aromă mai puternică încercaţi ulei de lămâie sau grapefruit, iar pentru o aromă mai calmantă încercaţi ulei de trandafir, muşcată sau levănţică. Păstraţi amestecul într-un borcan de sticlă şi cu ajutorul degetelor aplicaţi noul deodorant pe piele.

Contacteaza-ne daca esti interesat[a] de Uleiurile Esentiale sau de Oportunitatea doTERRA

 

Verificare

 

 

Daca doresti sa primesti mai multe informatii despre Uleiurile Esentiale cu Grad Terapeutic doTERRA,

Daca vrei sa fii informat cand organizam evenimente de Testare de Uleiuri Esentiale,

Completeaza formulatul de mai jos.

 

 

Link-uri utile

 

♥ Catalog de produse doTERRA – 2019 (în română)

♥ Lista de preturi (cu TVA inclus)

♥ Pachetul pentru o familie sanatoasa – Home Essentials Kit

♥ Brosura – “Ghidul Uleiurilor Esentiale”

♥ Brosura “Un stil de viata sanatos”

♥ Creeaza-ti un cont doTERRA pentru a beneficia de discount-uri de 25-55%

 

Ne poti contacta si telefonic: 

0740 175 185 – Simona

 

CREEAZA-TI UN CONT PENTRU A BENEFICIA DE DISCOUNT-URI INTRE 25-55%

 

INREGISTRARE pe site-ul doTERRA

 

Lista kit-urilor de inregistrare – Enrollment Kits

 

Contacteaza-ne daca esti interesat sa primesti mai multe detalii despre uleiurile esentiale cu grad terapeutic doTERRA

 

Ne poti contacta si telefonic:

0740 175 185 – Simona

Contacteaza-ne daca esti interesat[a] de Uleiurile Esentiale sau de Oportunitatea doTERRA

 

Verificare

 

Conferinta de prezentare doTERRA – Produse + Afacere

 

Vaczy Karoly (Ungaria) este o legenda in network marketing, unul dintre cei mai importanti lideri din aceasta industrie. In 2008, “Succes Magazin”, revista cu al 2-lea tiraj in USA, a realizat un reportaj despre el.
Inainte de doTERRA, Vaczy Karoly a fost implicat intr-o alta afacere network marketing, in care a castigat (in comisioane) peste 7,000,000 $. In 2017, desi in cealalta afacere avea un venit pasiv de ordinul zecilor de mii de euro, a optat sa-si vanda acea afacere si sa construiasca (de la zero) afacerea doTERRA. Mai jos ai inregistrarea unei conferinte de prezentare a afacerii doTERRA, sustinuta la Cluj-Napoca, 20 Aprilie 2017.

Dupa conferinta lui Vaczy Karoly ai o conferinta sustinuta de Simona Darabant si Dan Oros, Cluj-Napoca, 13 Decembrie 2017.

Ne poti contacta si telefonic: 

0740 175 185 – Simona

Contacteaza-ne daca esti interesat[a] de Uleiurile Esentiale sau de Oportunitatea doTERRA

 

Verificare