Despre Spanda Project

Spanda Project este un proiect spiritual creat de prof. Dan Oros. El sintetizează cei peste 28 de ani de practică și experiență spirituală ai fondatorului sistemului.

Sunt combinate într-un mod armonios elemente din Spiritualitate, Dezvoltare personală și Știință (în special din Fizica Cuantică și Epigenetică) iar ceea ce a rezultat este un sistem eficient de transformare lăuntrică benefică, care este bine argumentat și ușor de asimilat chiar și pentru o persoană care nu are niciun fel de inițiere spirituală.

Dan construieste acest proiect impreuna cu iubita lui Simona. Incepand cu anul 1997, Dan si Simona sunt un cuplu spiritual si au parcurs impreuna calea cunoasterii de sine.

Instructorii yoga care sustin evenimentele Spanda Project (Dan Oros si Simona Darabant), au o experienta practica de peste 25 de ani. Ei au selectat pentru pentru fiecare curs cele mai eficiente informatii si tehnici cu care au venit in contact in practica spirituala.

Numele proiectului, ”SPANDA”, vine dintr-o școală spirituală (“cea mai elevată dintre școlile spirituale cu care eu m-am intersectat în această viață” – spune Dan Oros), care se dezvoltă de sute de ani în nordul Indiei, numită Shaivismul din Kașmir. În această școală spirituală Spanda înseamnă ”Suprema vibrație creatoare” (ceea ce în creștinism se numește ”Sfântul Duh”) – campul energetic de cea mai înaltă vibrație posibilă, din care, printr-un proces de condensare și fragmentare, va apărea întreaga Creație.

Spanda Project este un sistem spiritual MONIST, NON-DUAL (ADVAITA), fundamentat pe YOGA TRADIȚIONALĂ, pe viziunea tantrică a SHIVAISMULUI DIN KASHMIR – Școala TRIKA, conform căreia Realitatea este o exprimare, pe diferite domenii de frecvență de vibrație, a Conștiinței Unice (Conștiința Supremă / Dumnezeu / Brahman) – TOTUL ESTE CONȘTIINȚĂ (SPIRIT).

Spanda Project sintetizeaza elemente spirituale esentiale din Shaivismul din Kashmir, Tantra Yoga, Kundalini Yoga, Raja Yoga, Hatha Yoga, Karma Yoga, Kriya Yoga, Mantra Yoga, dar si din alte sisteme.

VIZIUNEA NOASTRA este ca fiecare fiinta umana ar trebui sa investeasca (simultan) energie si timp pe doua directii estentiale:

♦ Iluminarea / Eliberarea Spirituala (MOKSHA) – Revelarea, prin experienta directa, a celui mai profund raspuns la intrebarea “Cine sunt eu?”. Gasirea acestui raspuns duce la MOKSHA – Eliberarea Spirituala.

♦ Implinirea (Fericirea, Plenitudinea si Extazul) in aceasta lume / Realitate (BHOGA) – Cunoasterea si Experimentarea plenara, Constienta, a Realitatii in care traim.

 

Chiar si dupa iluminare continuam sa existam in aceasta Realitate, la constructia careia suntem co-creatori. Realitatea este un joc divin cosmic (Lilla) in care am intrat pentru a experimenta. Putem opta, utilizand aceeasi cantitate de energie, sa ne cream (si sa experimentam) o Realitate a lipsurilor sau una paradisiaca (a plenitudinii). Optiunea pe care o promoveaza Spanda Project este aceea de a experimenta Fericirea, Implinirea, Plenitudinea si Extazul.

În logo apare lotusul cu 8 petale – simbol al trezirii Inimii Spirituale.

Hrid Chakra este o chakră subordonată chakrei inimii si reprezintă ”sediul sufletului” (jivatma). Această chakra este situată puțin dreapta jos față de chakra inimii și este simbolizată printr-un lotus cu 8 petale. Aceasta este zona de centrare a fiintei in meditatiile de trezire a inimii spirituale.

Sloganul proiectului conține trei verbe, care acopera toate directiile de dezvoltare din cadrul realitatii:

CREEAZĂ ! – Reprogramarea Subconștientului (Cum să devii Creatorul Conștient al Realității utilizând Puterea Creatoare Infinită a Subconștientului Tău)

CUNOAȘTE ! – Realitatea Holografică și Mintea (Cunoaște modul în care este creată și structurată Realitatea)

FII ! – Trezirea Inimii Spirituale (Conștientizarea identității cu Sursa (Dumnezeu) )

Structura Spanda Project

Structura de bază a Spanda Project este într-o permanentă dezvoltare. Acum ea este compusă dintr-un Curs de Yoga (la sală, online live si offline), 4 module de curs (fiecare de câte 12 ore și se desfășoară pe durata unui weekend – Sâmbăta – 6 ore și Duminică – 6 ore) și 9 teme de Retrageri Spirituale la munte (fiecare pe durata unui weekend – de Vineri până Duminică), la care se mai adaugă seminariile de o zi.

Evenimentele sunt autonome (nu sunt dependente unele de altele), dar sunt complementare.

Atat retragerile spirituale cat si modulele de curs pot fi abordate în orice ordine.

CURSURI PERMANENTE (pe durata a 44 de saptamani)

♦ Curs – CURS DE YOGA Online Live

♦ Curs – CURS DE YOGA la sală (in Cluj-Napoca)

♦ Curs – CURS DE YOGA Offline

 

CURSURI DE UN WEEKEND (12 ore)

♦ Curs – Reprogramarea Subconștientului (Cum să devii Creatorul Conștient al Realității utilizând Puterea Creatoare Infinită a Subconștientului Tău)

♦ Curs – Realitatea Holografică și Mintea (Cunoaște modul în care este creată și structurată Realitatea)

♦ Curs – Trezirea Inimii Spirituale (Trezirea Sufletului si Revelarea Sinelui – Conștientizarea identității cu Sursa (Dumnezeu) )

♦ Curs – Inițiere în Tantra Yoga (Alchimia Interioară)

 

RETRAGERI SPIRITUALE LA MUNTE (de Vineri pana Duminica)

♦ Retragere Spirituală – Inițiere în Yoga

♦ Retragere Spirituală – Inițiere în tehnicile de respirație – Pranayama

♦ Retragere Spirituală – Trezirea energiei Kundalini

♦ Retragere Spirituală in Tacere – Trezirea Inimii Spirituale

♦ Retragere Spirituală – Meditație – Intensiv

♦ Retragere Spirituală – Trezirea celui de-al treilea ochi, Ajna Chakra

♦ Retragere Spirituală – Relaxare si Regenerare prin Yoga

♦ Retragere Spirituală – Initiere in Tantra Yoga (Alchimia Interioara)

♦ Retragere Spirituală – Reprogramarea Subconstientului – Autohipnoza

♦ Retragere Spirituală – Deschiderea lui Brahmarandhra – Poarta catre Divin

 

Te așteptăm cu drag la evenimentele noastre!

Echipa Spanda Project