Despre Uleiurile Esentiale de la doTERRA

ce sunt, cum se utilizeaza, beneficii

Ce sunt Uleiurile Esentiale?

Uleiurile esentiale sunt substante volatile extrase din plante (radacini, frunza, scoarţă sau tulpini de copaci, flori, seminţe). Atunci când mirosim un trandafir sau strângem în mână o frunză de mentă, simţim de fapt uleiul esenţial.

In natură, uleiurile esenţiale sunt de fapt sistemul de apărare al plantelor împotriva dăunătorilor şi paraziţilor: sistemul imunitar al plantei.

Uleiurile esenţiale doTERRA sunt extrem de concentrate şi pure. Fiecare ulei esenţial conţine până la 300 de constituenţi chimici naturali, iar concentraţia anumitor constituenţi dă potenţa fiecărui ulei în parte.

De ce să alegem uleiuri esenţiale pure?

♦ Sunt antiinfecţioase, antiseptice şi antivirale, au proprietăţi cicatrizante, antidolorifice, antihemoragice, digestive, reglează imunitatea, hormonii şi întăresc vasele de sânge.
♦ Sunt adevărate antibiotice naturale, dovedindu-şi eficacitatea încă din 1887 (Chamberland a evaluat ştiinţific virtuţile de antibiotic ale uleiurilor de oregano, cuişoare şi scorţişoară împotriva Bacilului anthracis). în cazul antibioticelor, organismul se obişnuieşte cu acţiunea lor, trebuie mărită doza şi efectele sunt devastatoare pentru organism. Dimpotrivă, uleiurile pure, datorită structurii lor cu cel puţin 200 substanţe active, luptă eficient şi apără organismul, nu provoacă obişnuinţă şi nu distrug flora intestinală, aşa cum fac antibioticele clasice.
♦ Uleiurile sunt antivirale, deci luptă eficient împotriva virusurilor şi, mai mult, prin acţiunea lor împiedică infecţiile. De exemplu, tratând gripa sau răceala (virale), se evită degenerarea în bronşite sau sinuzite (bacteriene).
♦ Stopează germenii şi o varietate de bacterii, având o influenţă pozitivă asupra sistemului imunitar. Uleiuri esenţiale difuzate dezinfectează o cameră în mai puţin de 10 minute. Adio, germeni şi bacterii nocive! Un studiu realizat în Anglia la Universitatea Manchester, a arătat că după dezinfectarea cu uleiuri esenţiale nu a mai rămas niciun germen viu: Stafilococul auriu, Clostridium difficile, Escheria coli, etc.

Sunt peste 10000 de studii care atestă eficacitatea uleiurilor esenţiale. Ele au intrat pe uşa principală în medicină şi continuă sa uimească!

Cum acţionează Uleiurile Esenţiale Terapeutice?

Spre deosebire de antibiotice, care nu trec de membrana celulară, uleiurile esenţiale POT pătrunde în membrana celulară, trec chiar şi membrana hematoencefalică, ajungând astfel în toate celulele corpului, unde susţin mecanismele proprii de luptă cu bolile.Uleiurile esenţiale se absorb rapid:
♦ 30 secunde de pe piele,
♦ 20 minute ating nivelul celular,
♦ 3-4 ore se elimină din organism, ca un nutrient.

Efectele lor sunt astfel atât locale, cât şi sistemice.

De ce doTERRA?
Uleiurile esenţiale doTERRA sunt:
♦ PURE: mai mult decât ORGANIC
♦ SIGURE: certificat, fără urme de pesticide sau chimicale
♦ POTENTE: compuşi activi naturali, de 10-70x mai puternice decât planta în sine

Uleiurile esenţiale doTERRA sunt supuse la 5 teste importante pentru a li se garanta puritatea de grad terapeutic certificat:

♦ Cromatografia de gaz
♦ Spectrometrie de masă
♦ FTIR Spectroscopie în infraroşu cu transformata furier
♦ Test de încărcare microbiană
♦ Test organoleptic

Rezultatul acestor teste se face public pe www.sourcetoyou.com astfel încât orice sticlă de ulei esenţial are un cod ce poate fi verificat pe acest site şi se poate vedea buletinul de analize.

Cum utilizăm Uleiurile Esenţiale?

Uleiurile esenţiale au atât efecte locale, cât şi sistemice (adică asupra întregului organism).

De exemplu, inhalarea unui ulei esenţial poate avea efecte locale la nivelul plămânului şi ingerarea unui ulei esenţial poate avea efecte locale la nivelul stomacului sau gâtului. în ambele cazuri, ele vor avea şi efecte sistemice, fiind absorbite în sistemul circulator.

Indiferent de metoda de utilizare aleasă, uleiurile esenţiale au proprietatea de a intra în contact cu fiecare celulă a corpului în doar 20 de minute, fiind apoi metabolizate la nivelul ficatului şi eliminate din corp în 3-4 ore.

Sloganul “Less is more” (mai puţin este mai mult) este cheia utilizării cu succes a uleiurilor esenţiale în viaţa de zi cu zi. Din acest motiv, 1-2 picături aplicate des sunt mult mai eficiente şi sigure decât o cantitate mare aplicată dintr-o dată.

UTILIZARE AROMATICA

♦ difuzează cu ajutorul unui difuzor cu aburi reci
♦ inhalează din palme
♦ foloseşte ca parfum
♦ poartă un lănţişor cu medalion difuzor

Cel mai uşor mod de a ne bucura de efectele utilizării aromatice este inhalarea compuşilor aromatici volatili fie direct din sticluţă, fie o picătură inhalată din palme.

Difuzarea uleiurilor esenţiale aduce beneficii la nivel emoţional, împrospătează aerul din încăperi, birou sau maşină etc. Proprietăţile antibacteriene, antivirale şi antiseptice ale uleiurilor esenţiale ne asigură că acestea omoară microorganismele, reduc mucegaiul şi poluarea din aer.

În plus, cel mai rapid şi util mod de a susţine aparatul respirator este difuzarea sau inhalarea direct din palme sau din sticluţă.

Uleiurile esenţiale pot fi folosite, de asemenea, şi pe post de parfum, fie aplicat pe punctele de puls, fie purtate pe un pandantiv special. Astfel, nu doar că ne bucurăm de mirosul lor, dar în acelaşi timp beneficiem şi de proprietăţile terapeutice ale uleiurilor folosite.

UTILIZARE INTERNA

Nu se recomandă administrarea internă FĂRĂ acordul sau sub supravegherea strictă a unui medic specialist sau aromaterapeut.

♦ 1-2 picături sublingual
♦ apă aromatizată, limonadă, smoothie, ceai
♦ capsulă vegetală (a se completa cu un ulei vegetal, ex.ulei de măsline)
bucătărie

Utilizarea internă, reprezintă ingerarea uleiurilor esenţiale. Doar uleiurile esenţiale 100% pure cu grad terapeutic (CPTG) se pot folosi, cu precauţie, şi intern.

Atenţie însă la uleiurile care nu se pot ingera:

Arborvitae, AromoTouch, Balance, Breathe, Cedarwood, Citrus Bliss, Cheer, ClaryCalm, Console, Cypress, Deep Blue, HD Clear, Douglas Fir, Eucalyptus, Forgive, Immortelle, InTune, Motivate, Passion, PastTense, Peace, Purify, Serenity, TerraShield, Wintergreen, Whisper.

Verificaţi mereu eticheta pentru specificaţiile de utilizare internă/ Supplement Facts

Sublingual

Una dintre metodele de ingerare a uleiurilor esenţiale este varianta sublinguală. 1-2 picături de ulei esenţial puse sub limbă vor ajunge rapid în sânge, deoarece capilarele sangvine sunt superficiale în această zonă.

Această metodă elimină metabolizarea hepatică (uleiurile nu ajung în stomac, de unde ar fi absorbite şi metabolizate apoi, ci ajung direct în circulaţie) ceea ce înseamnă că o cantitate mare de constituenţi vor ajunge direct în celule.

 

Capsule Vegetale (Veggie Caps)

O altă metodă de ingerare a uleiurilor este sub formă de capsule vegetale. în capsulele vegetale goale se pun între 1-10 picături de ulei esenţial după caz, şi se completează cu ulei vegetal de calitate (măsline, cocos, in etc).

 

Bucătărie

Uleiurile esenţiale sunt ingrediente excelente în bucătărie, fie în deserturi, paste, sosuri sau chiar limonade, smoothie-uri sau ceaiuri.

Atenţie însă la concentraţie. Adăugaţi treptat câte o picătură până la obţinerea gustului dorit.

UTILIZARE TOPICA

♦ aplică pe zona problemă/dureroasă (diluează corespunzător)
♦ aplică pe ceafă, frunte, zone puls, inimă
♦ pentru a afecta întreg corpul aplică pe tălpi, coloană, în jurul ombilicului
♦ pentru a afecta zone specifice ale corpului, sau anumite organe, se aplică local în zona de proiecţie a organului respectiv pe piele

Unele uleiurile esenţiale se pot aplica pe piele fără a fi diluate anterior (vezi lista în Product Guide doTERRA), însă pentru a evita orice neplăcere, testează mereu înainte, pe o suprafaţă mică de piele.

Pentru a evita orice posibilă iritaţie şi pentru a proteja pielea bebeluşilor, se recomandă diluarea uleiurilor esenţiale în ulei purtător înainte de folosire.

Aplicarea unui ulei purtător ÎNAINTE de a aplica uleiul esenţial, încetineşte (dar nu inhibă) absorbţia uleiului esenţial în piele.

Aplicarea unui ulei purtător DUPĂ aplicarea uleiului esenţial, accelerează absorbţia acestuia, în ambele cazuri, uleiul purtător previne evaporarea rapidă a uleiurilor esenţiale.

Printre metodele de aplicare topică se enumeră masajul, compresele calde, băile cu sare, masarea punctelor de reflex de pe tălpi, aplicarea pe coloană.

Când aplicăm uleiurile esenţiale topic, evităm zonele sensibile: ochi, urechi, nas.

 

Stratificarea

Este procesul prin care aplicăm mai mult de un ulei esenţial pe porţiunea cu problemă pentru a intensifica efectul şi a grăbi timpul de refacere. După aplicarea primului ulei esenţial aşteptăm cel puţin 30 de secunde înainte de a-l aplica pe cel de-al doilea.

Frecvenţa aplicării uleiurilor esenţiale

în condiţii acute, aplică uleiurile esenţiale la fiecare 15-20 minute până când simptomele se reduc, apoi aplică din nou peste 2-6 ore, în funcţie de nevoie.

Pentru îmbunătăţirea condiţiilor cronice, aplică sistematic, de 2-3 ori pe zi.

 

Aromaterapie Emoţională

Sistemul de Aromaterapie Emoţională doTERRA

Cu toţii ştim că există o legătură puternică între sănătatea emoţională şi cea fizică. Corpul nostru eliberează diferite substanţe chimice ca răspuns la unele trăiri emotive. Spre exemplu, corpul eliberează serotonină, oxitocină sau dopamină, ca răspuns la trăirile fericite şi emoţii pozitive.

Stresul emoţional poate avea efect, acut sau cronic asupra corpului. O serie de neplăceri ca probleme digestive, migrene, insomnie, probleme cardiace, pot fi rezultatele unor trăiri ca anxietatea sau depresia.

Partea fascinantă a uleiurilor esenţiale este modul în care acestea afectează creierul uman. Acesta este protejat de o membrană (membrană hemato-encefalică) care împiedică pătrunderea în creier a substanţelor toxice, nocive, dar şi a unor medicamente sintetice. 98% dintre medicamentele sintetice nu pot traversa această membrană, pe când unii constituenţi ai uleiurilor esenţiale, cum ar fi Frankincense şi Sandalwood, au capacitatea de a interacţiona cu receptorii pentru glicină, dopamină şi serotonină, având efecte terapeutice.

Chiar dacă unele uleiuri nu traversează bariera hemato-encefalitică, ele au capacitatea de a afecta creierul indirect, prin efectele bulbului olfactiv. Mirosurile şi emoţiile sunt procesate în structuri similare în creier, localizate în sistemul limbic (care procesează emoţiile, amintirile şi mirosurile).

Poti studia si articolul BENEFICIILE ULEIURILOR ESENTIALE doTERRA

 

 

Conferinta de prezentare doTERRA – Produse + Afacere

 

Vaczy Karoly (Ungaria) este o legenda in network marketing, unul dintre cei mai importanti lideri din aceasta industrie. In 2008, “Succes Magazin”, revista cu al 2-lea tiraj in USA, a realizat un reportaj despre el.
Inainte de doTERRA, Vaczy Karoly a fost implicat intr-o alta afacere network marketing, in care a castigat (in comisioane) peste 7,000,000 $. In 2017, desi in cealalta afacere avea un venit pasiv de ordinul zecilor de mii de euro, a optat sa-si vanda acea afacere si sa construiasca (de la zero) afacerea doTERRA. Mai jos ai inregistrarea unei conferinte de prezentare a afacerii doTERRA, sustinuta la Cluj-Napoca, 20 Aprilie 2017.

Dupa conferinta lui Vaczy Karoly ai o conferinta sustinuta de Simona Darabant si Dan Oros, Cluj-Napoca, 13 Decembrie 2017.

Ne poti contacta si telefonic: 

0740 175 185 – Simona

 

Contacteaza-ne daca esti interesat[a] de Uleiurile Esentiale și/sau de Oportunitatea doTERRA

 

Verification

 

 

 

 

sursa: ”doTERRA Ghidul Uleiurilor Esentiale” – Alina Gheara-Gheorghiu, Brigitta Gabriela Giarolo-Orban, Ioana Filimon Marginean, Elena Doandesi, Georgiana Birthler