Inregistrarea Video a conferintei “Ce este cu adevărat Tantra Yoga ?”

„Nimeni nu reuşeşte să obţină Eliberarea doar dacă se angajează în practici dificile şi chinuitoare; Eliberarea poate fi atinsă şi prin satisfacerea conştientă a tuturor dorinţelor”

Tantra Yoga reprezinta un sistem de transformare profunda si completa a fiintei umane, prin intermediu Alchimiei Interioare (Transmutarea si Sublimarea potentialului sexual-creator – “Materia Prima”). Elementul care faciliteaza aceste procese alchimice este FOCUL SUBTIL INTERIOR, agentul transformarii, al elevarii fiintei. Este cea mai elevata si completa forma de abordare a spiritualitatii, care include absolut toate aspectele existentei noastre. Scopul in tantra yoga este expansiunea campului Conștiinței individuale pentru a realiza identitatea dintre Conștiința individuală (Jivatma) și Conștiința Supremă (Paramatman / Paramashiva / Brahman / Dumnezeu) – prin trezirea și ascensiunea energiei Kundalini [energia fundamentala a fiintei – o energie infinita, care pentru 99% dintre oameni e o energie “adormita”]. Aceasta identificare duce la Moksha – eliberarea spirituala.
Guhyasamaja Tantra: „nimeni nu reuşeşte să obţină Eliberarea doar dacă se angajează în practici dificile şi chinuitoare; Eliberarea poate fi atinsă şi prin satisfacerea conştientă a tuturor dorinţelor”

Din pacate, sistemul Tantra Yoga este gresit inteles in occident. Aparitia a tot felul de “cursuri de Tantra” sustinute de oameni incompetenti (care nu au experimentat in propria lor fiinta lucrurile despre care vorbesc si pe care doar le-au citit in diverse carti, sau le-au invatat la unul sau mai multe cursuri de weekend si le-au inteles doar atat cat le-a permis nivelul (adesea foarte jos) de constiinta pe care l-au atins) au adancit si mai mult confuzia. Unele dintre aceste cursuri se pot incadra cel mult la categoria educatie sexuala (singura problema este ca ei numesc asta Tantra). Nevoia de senzational a occidentalilor a fost satisfacuta de acesti “maestrii tantrici”, care au prezentat Tantra intr-o lumina care nu mai reflecta profunda ei orientare spirituala. Credinta generala este ca Tantra Yoga este (doar) despre sexualitate, insa in realitate acest sistem urmareste sa imbratiseze si sa spiritualizeze toate aspectele vietii, inclusiv sexualitatea. Viziunea tantrica este una integratoare, transfiguratoare, profund spirituala.

Tinand cont de faptul ca energia sexuala reprezinta cel mai mare potential energetic la care are acces orice fiinta umana, este usor de inteles de ce, in spiritualitate, este important sa invatam sa controlam aceasta energie si s-o utilizam in sensul transformarii noastre spirituale. Tantra Yoga a dezvoltat o serie de tehnici si atitudini care permit controlul energiei sexuale si transformarea ei in forme de energie de frecventa de vibratie mai inalta.

TANTRA YOGA ESTE DESPRE ALCHIMIA INTERIOARA, DESPRE ELEVAREA SPIRITUALA A FIINTEI ! IN TANTRA URMARIM EXPANSIUNEA COSMICA A CONSTIINTEI INDIVIDUALE (SAMADHI) PENTRU A NE IDENTIFICA PLENAR CU CONSTIINTA UNICA (DUMNEZEU / BRAHMAN / PARAMASHIVA / PARAMATMAN).

Te invitam la evenimentele cu tematica Tantra Yoga, unde vei afla elemente esentiale despre ceea ce inseamna Alchimia Interioara Tantrica, controlul energiei sexuale, modalitati / tehnici de transmutare si sublimare a potentialului sexual-creator, trezirea si amplificarea in fiinta a focului subtil interior, trezirea și ascensiunea energiei Kundalini, trezirea Inimii Spirituale, vindecarea spirituală, obținerea armoniei individuale și în cuplu, armonizarea cu arhetipul lăuntric (femeia interioară/bărbatul interior) etc.
In cursul de weekend oferim preponderent elemente teoretice in legatura cu filosofia si practicile tantra yoghine, dar si cateva tehnici de sublimare, posturi sexuale care favorizeaza sublimarea energiei la nivelul anumitor chakra-e etc. In retragerea spirituala la munte, care are aceeasi tema, abordam proponderent elemente practice; se invata si practica o serie de tehnici extrem de eficiente, care amplifica in fiinta Focul Subtil, acest lucru favorizand procesele alchimice de transmutarea si sublimare a energiei sexuale.

Sistemul Tantra Yoga abordat in cadrul Spanda Project este bazat pe cel mai elevat si pur curent tantric dezvoltat pe planeta – SHAIVISMUL DIN KASHMIR – TRIKA, un sistem NON-DUAL (ADVAITA), MONIST, conform caruia Realitatea este o exprimare, pe diferite domenii de frecventa de vibratie, a Constiintei Unice (Constiinta Suprema / Dumnezeu / Brahman / Paramatman / Paramashiva) – TOTUL ESTE CONSTIINTA (SPIRIT).

Instructorii yoga care susțin evenimentele Spanda Project (Dan Oros și Simona Dărăbant), au o experiență practică de peste 25 de ani. Dan si Simona sunt un cuplu tantric de peste 21 ani si au experimentat / testat, in mod direct, toate tehnicile si invatatura pe care le ofera in cadrul evenimentelor spirituale. Ei au atins succesul in practicile Tantra Yoga trezindu-si energia Kundalini si revelandu-si Sinele Suprem Atman (Inima Spirituala).

Evenimentele cu tematica Tantra Yoga sunt recomandate:
♦ atat celor care sunt angrenati intr-o relatie de cuplu cat si celor care nu sunt angrenati intr-o relatie.
♦ celor care urmaresc transformarea spirituala (cunoasterea de sine) si vizeaza TREZIREA INIMII SPIRITUALE.
♦ celor care doresc sa invete cum sa-si controleze energia sexuala si cum s-o valorifice in sensul transformarii ei in forme de energie de frecventa de vibratie superioara – energie volitiva, afectiva, mentala, spirituala etc.
♦ celor care vor sa-si trezeasca si sa-si amplifice in fiinta FOCUL SUBTIL INTERIOR, cel mai important element al transformarii spirituale, dar si al unei stari de sanatate fizica optima.
♦ celor care doresc sa-si trezeasca intens si profund ENERGIA KUNDALINI, energia fundamentala a fiintei.
♦ celor care doresc sa isi amplifice arderile interne (ce se realizeaza prin intermediul Focului Subtil Interior) prin care grasimea nedorita sa fie eliminata
♦ celor care, fiind angrenati intr-o relatie de cuplu, doresc sa aiba o viata amoroasa profunda si armonioasa.
♦ celor care doresc sa elimine (sa transforme) din fiinta lor tensiunile de natura sexuala, sa-si utilizeze energia sexuala in scopuri creative, sa obtina o armonie interioara profunda.
♦ si multor altora…