Aromoterapia şi Meditaţia reduc nivelul de stres şi anxietate cu aproape 50%

Posted by:

Nu există niciun dubiu că oamenii se confruntă cu stări de stres şi anxietate mai mult ca niciodată. Totuşi, există în continuare o dezbatere privind cele mai eficiente metode pentru a manageria aceste stări.

Oamenii de ştiinţă din Peru au realizat un studiu experimental pentru a vedea dacă aromoterapia combinată cu meditaţia sunt mai eficiente decât orice altă metodă singulară.

În timp ce atât meditaţia cât şi aromoterapia au redus semnificativ, fiecare în parte, sentimentele de anxietate, când au fost practicate simultan efectul a crescut. Astfel, potrivit rezultatelor studiului, nivelul variabilelor de anxietate a scăzut cu procente cuprinse între 20% şi 47%.

Meditația este o arta straveche, care se intinde pe mai multe secole și culturi, ce aduce beneficii minunate asupra sanatatii fizice, psihice si spirituale. Este un mod sanatos de a reduce stresul, incetineste respirația și ritmul cardiac, normalizeaza tensiunea arteriala si, în unele cazuri, chiar poate sa incetineasca imbatranirea organismului. Aduce claritate in gandire, echilibru si hraneste spiritul. 

Meditatia combinata cu aromaterapie creeaza cadrul perfect  pentru un moment de relaxare si de detasare de toate grijile cotidiene, imbunatateste experienta meditatiei si ne ajuta sa scapam de emotiile toxice. Daca mai adaugam si o muzica ambientala, putem spune ca este cadrul ideal pentru “a sta de vorba” cu noi insine.

Uleiurile esentiale se pot utiliza prin metode diferite, important este sa alegeti metoda care rezoneaza cu dumneavoastra. Cea mai simplă metodă este aceea de a utiliza un difuzor de uleiuri cu ultrasunete, iar în functie de scopul urmărit vom alege unul sau mai multe uleiuri esențiale. 

In timpul practicarii meditatiei, următoarele uleiuri esențiale pot contribui la crearea unei atmosfere propice pentru relaxare si va pot ajuta sa regasiti pacea interioara:

 

 

Rezultatele studiului susţin utilizarea uleiurilor esenţiale pure pentru a completa tehnicile de management al stresului, printre care se numără meditaţia.

Citeşte şi 7 cele mai utile uleiuri esentiale pentru anxietate.

0

About the Author:

  Din aceeași categorie
  • No related posts found.