Blend-ul pentru femei CLARY CALM – de la doTERRA

Posted by:

Unul dintre amestecurile doTERRA din gama destinata femeilor, creat (si) cu scopul de a echilibra nivelele de estrogen, dar nu numai, este CLARY CALM. Unul dintre cele mai cunoscute si des recomandate efecte ale blendului este acela ca linisteste durerile menstruale (daca este folosit pe perioada menstruatiei) si ca le previne (daca este folosit in zilele premergatoare menstruatiei). Dar actiunea Clary Calm este mult mai ampla de atat, are beneficii atat hormonale, cat si emotionale, in toate perioadele lunii, ca si pe perioada premenopauzei si menopauzei.

Este adevarat, scopul sau principal este acela de a echilibra secretiile hormonale, in special cele estrogenice (de a le creste sau de a le reduce, dupa cum organismul are nevoie). Contine fitoestrogeni – compusi care se regasesc in plante si care sunt asemanatori chimic cu estrogenii produsi de corpul uman. Dar sa intelegem cate foloase avem de pe urma echilibrarii nivelului estrogenilor, resimtite atat la nivel fizic, cat si emotional.

Trupul unei femei este profund afectat de ciclul hormonal, în special de fluctuația estrogenului. Foarte important: pe lângă formarea caracteristicilor sexuale, estrogenul afectează sănătatea mintală, creșterea oaselor, sistemul cardiovascular, inclusiv nivelurile de colesterol, sănătatea pielii, sinteza proteinelor și echilibrul fluidelor. Ba mai mult, este responsabil de rotunjimi, de depunerile de tesut adipos pe abdomen si coapse, dar si de focul din privirea femeii.

 

Sa ne uitam acum la compozitia CLARY CALM si la cateva dintre beneficiile uleiurilor din compozitie:

 CLARY SAGE: ajută la ușurarea tensiunii musculare, ridicarea dispoziției, echilibrarea hormonilor
 LAVANDA: calmeaza, ofera sprijin in echilibrarea hormonala
 BERGAMOTA: ridica dispozitia si starea de spirit, ajuta la usurarea tensiunii musculare
 MUSETEL ROMAN: esterii din musetelul roman relaxeaza si elibereaza tensiunile musculare
 CEDARWOOD (CEDRU): ofera sprijin in atingerea unor nivele normale, echilibrate a hormonilor
 YLANG-YLANG: un ulei fitoestrogenic, ajuta la eliminarea stresului
 GERANIUM: ajuta echilibrarea sistemului endocrin, calmeaza, este un alt ulei fitoestrogenic
 FENICUL: compusul transanetol sustine productia de estrogen si stimuleaza lactatia
 SEMINTE DE MORCOVI: sprijina functionarea endocrina sanatoasa
 PALMAROSA: linisteste corpul, sprijina echilibrarea tiroidei
 VITEX: este considerat bio-identic cu estrogenul, este anti-spasmodic

 

In literatura care abordeaza partea psihoemotionala a actiunii uleiurilor esentiale, CLARY CALM este numit “uleiul vulnerabilitatii” sau “uleiul intimitatii emotionale”.

 

Beneficii psihoemotionale:

❤ Incurajeaza caldura in relatii, stabilizeaza dezechilibrele emotionale, incurajeaza intimitatea emotionala.
❤ Este un amestec perfect pentru susținerea sarcinii, întărește legătura mamă-copil. Deschide inima femeilor catre sentimente materne (nu numai pe perioada sarcinii), le ajuta pe tinerele mamici să accepte instinctele materne și rolul lor de a „ingriji viata”.
❤ Asista apropierea in relatii, sprijina partenerii sa isi dea voie sa lase jos mastile, sa se deschida, sa fie vulnerabili si deschisi unul in fata celuilalt.
❤ Usureaza teama de respingere, incurajeazala primirea caldurii si iubirii in relatii.
❤ Incurajeaza sentimentele de empatie, ne reaminteste sa ramanem receptivi la gândurile, sentimentele și nevoile celorlalți.
❤ Funcționează ca un stabilizator emoțional puternic, în special în timpul menstruației și in perioada menopauzei.

 

Modalitati de utilizare:

‍♀️ Pe perioada menstruatiei, aplicati pe abdomen sau pe sani pentru a usura durerile si tensiunile
‍♀️ Aplicat pe piele in caz de bufeuri / senzatie de caldura – ofera o senzatie pacuta, racoritoare
‍♀️ Aplicat intr-o cura terapeutica pe perioada unei intregi luni – echilibreaza hormonal si armonizeaza emotiile, incurajeaza deschiderea si caldura in relatii.

 

Inchei cu un gand: terapeutul Jack Kornfield isi incurajeaza uneori pacientii sa isi acorde o perioada de bunatate fata de propria persoana (o luna, un an, dupa nevoie, de la caz la caz…). Pentru corpul feminin, as adauga Clary Calm intr-o astfel de “perioada de bunatate” si grija fata de propria persoana, 1 luna.

0

About the Author:

  Din aceeași categorie
  • No related posts found.